Бърз кредит от банки

4.7/5 - (7 votes)

Бърз кредит от банки: възможно ли е?

Преди няколко години започнаха да се появяват така наречените бързи кредити като алтернатива на традиционните заеми. Предимствата им включват бързината, с която могат да бъдат поискани, и бързината, с която се отпускат, но могат да имат и някои недостатъци. За да бъдат банките също с актуални предложения, вече може да се вземе кредити и за много по-кратко време.

Бързи заеми от банки: какво представляват?

Най-общо казано, под бързи кредити от банки разбираме вид финансиране, което предлага възможност за получаване на парите в много по-кратък срок, отколкото при обикновения личен заем. Това означава, че получавате отговор (а понякога парите се превеждат по сметката ви) в рамките на 15 минути до 48 часа след подаване на заявлението.

Лихвените проценти по бързите кредити обикновено са по-високи от тези по обикновените кредити. Ето защо винаги се казва, че те са предназначени за незабавно справяне с неочакван разход, за който нямате наличните средства в конкретния момент.

Но какво ги прави толкова бързи? По принцип целият процес се извършва онлайн. Попълвате формуляр на уебсайта на финансовата компания или банка. Да, традиционните банки започват да включват такива продукти в предложенията си.

Изискваната информация може да варира в зависимост от институцията, но основно трябва да се посочат името и фамилията на заявителя, номерът на личната му карта, исканата сума, месечният доход и данни за контакт (телефонен номер и адрес на електронна поща).

След като получи заявлението, само за няколко минути финансовата компания или банка ще се свърже с кредитоискателя, от който ако е необходимо може да поиска допълнителни документи. Те могат да бъдат изпратени по електронна поща или на място в банката. Ако финансирането бъде отпуснато, ще бъде положен подпис, който може да бъде електронен.

Изисквания за бърз кредит от банка

Преди да се замислите да търсите бърз кредит, трябва да проверите дали отговаряте на изискванията за отпускане на такъв. Имайте предвид, че е възможно различните институции да имат различни изисквания. Това са минималните изисквания, които по принцип се изискват от всяка финансова институция. Въпреки че те също могат да бъдат значително по-малки от тези, които ще ви бъдат поискани за други видове заеми.

  • Трябва да сте пълнолетен. Ще го докажете с валидна лична карта. Имайте предвид, че в някои случаи тази минимална възраст е 21 години.
  • Да имате периодични доходи.  Може да е ведомост, но доходите от наем, инвестиционните ползи също биха ви помогнали. Всеки фиксиран доход, който можете да удостоверите ще ви бъде полезен.
  • Да имате банкова сметка, в която да внасят сумата на бързия кредит.
ekspresni krediti wednaga

Характеристики на бързите кредити от банкови институции

Въпреки че всеки субект има свои собствени критерии, има редица общи характеристики на бързите кредити. Например, и наред с другото, за тях може да се кандидатства онлайн, обикновено изискват по-малко документи от други видове финансови продукти.

1.Онлайн кандидатстване

Бързината, с която се отпускат, не е единствената привлекателна черта на тези заеми, нито пък предлаганите от тях възможности за сключване на договори. Всъщност за тях може да се кандидатства онлайн или по телефона. Процес, който може да отнеме малко повече от 30 минути и който контрастира с етапите, които се извършват в някои институции, особено когато става въпрос за лични заеми.

2.Бързите кредити са по-малко изисквания

Важно е да се споменат и изискванията, които обикновено са по-малко строги при бързите кредити: кандидатстването им изисква по-малко документи. Заем може да се получи само с представяне на фиш за заплата (или друго доказателство за стабилен доход) и документ за самоличност. Невинаги се нуждаете от поръчител и невинаги трябва да обосновавате целта, за която искате парите.

Все повече банки отпускат този вид бързи кредити. По принцип това е предимство за тези, които вече са клиенти. Причината е проста: те познават профила и историята ви. От известно време обаче някои банки ги предлагат на потенциални нови клиенти. 

Във всеки случай хората със стабилна работа и постоянни доходи ще могат по-лесно да получат бързи кредити.


Бързи кредити от банки

✅ Вижте нашите предложения за бързи кредити от банки

експресни кредити
expresni zaemi

Вземи онлайн

✅ Избери сума и виж какви кредити предлагат кредитните компании в страната! 💲👌