Проверка на цкр по ЕГН

4.8/5 - (6 votes)

Как да направите проверка на цкр по ЕГН?

ЕГН-то (единен граждански номер) се използва за различни административни цели. ЦКР (Централен Кредитен Регистър) е база данни, където е събрана информация за кредитната история на гражданите. В тази статия ще ви представим как да проверите своята кредитна история в ЦКР по ЕГН.

Как да проверим кредитната история в ЦКР по ЕГН?

Съществуват няколко начина за проверка на кредитната история в ЦКР по ЕГН. Ето някои от тях:

  • Онлайн проверка – най-лесният начин да проверите своята кредитна история в ЦКР по ЕГН е онлайн. Можете да посетите уебсайта на ЦКР и да създадете профил. След като потвърдите профила си, ще можете да видите своята кредитна история.
  • Лично посещение в ЦКР на БНБ – ако не желаете да използвате онлайн услугите на ЦКР, можете да посетите БНБ лично и да поискате да видите своята кредитна история. Ще трябва да представите личната си карта и да заплатите такса за услугата.
  • Заявление по пощата – можете да изпратите заявление по пощата, за да получите копие от своята кредитна история. Ще трябва да попълните специален бланка и да го изпратите заедно с копие на личната си карта.
ekspresni krediti wednaga

Важно, което трябва да знаете

Преди да започнете да проверявате своята кредитна история в ЦКР, има няколко важни неща, които трябва да знаете:

  • Трябва да предоставите точни данни за ЕГН, име и адрес. Ако не предоставите точните данни, няма да можете да видите своята кредитна история. Попълнете коректно формата, за да сте сигурни, че ще получите необходимата справка.
  • Не може да проверите кредитната история на друг човек без неговото разрешение или изрично пълномощно. Ако сте упълномощено лице, може да изискате справка в цкр.
  • Ако има грешки във вашата кредитна история, трябва да се свържете с ЦКР и да ги коригирате. Изключително важно е при наличие на неточни данни, същите да бъдат коригирани, тъй като това се отразява негативно на вашия кредитен рейтинг.

Проверката на кредитната история в ЦКР по ЕГН е лесен и удобен начин да се уверите, че няма грешки или неизправности във вашата кредитна история. Независимо от начина, който изберете, не забравяйте да предоставите точните данни, за да можете да видите своята кредитна история. Подайте запитване към ЦКР на БНБ и лично проверете кредитното си досие.


Бързи кредити

✅ Вижте нашите предложения за експресни бързи и лесни кредити

експресни кредити
expresni zaemi

Вземи онлайн

✅ Избери сума и виж какви кредити предлагат кредитните компании в страната! 💲👌